cele mai bune clatite pufoase…


… cica japoneze…

trebuie sa recunosc ca sunt un dezastru la clatite… ei, poate nu chiar un dezastru, dar e clar ca nu ma pricep… chiar dupa ce mi-a vandut mama pontul “cu se pune putin ulei in aluat”, si chiar dupa ce m-a convins sa ung tigaia (tigaia mea minunata de la Tefal, care nu are nevoie de strop de grasime!), tot nu cred ca ma iubesc prea tare clatitele…

… dar astea, sunt perfecte… gustoase, pufoase, fragede, si fara pic de grasime

ingrediente:

4 oua, 100 g zahar, 200 g de faina (pusa putin cate putin, ca sa nu faca cocoloase), 2 linguri de miere, 1lingurita de praf de copt stinsa cu 4 linguri de apa.


se amesteca ingredientele, in ordinea aceasta, si se dau 30 de minute la frigider (aluatul trebuie sa fie mai gros si sa stea mai teapan).

se toarna in tigaia incinsa cate 1/2 – 3/4 de polonic, direct in mijloc, fara a se inclina, roti, manipula in nici un fel. se va intinde singur exact cat trebuie, sub propria greutate… cand incepe sa faca gaurele la suprafata (atentie ca asta se intampla f repede – cateva zeci de secunde)  se intoarce un timp mai scurt si pe partea cealalta

… in final clatita va fi maronie pe cele doua fete, cu o bordura alba la mijloc (daca se ard prea tare si sunt mai mult negre decat maronii inseamnaca probabil aluatul e prea gros asa ca mai indoiti putin cu niste lapte… dar doar putin!).

se pot servi ca atare, sau lipite 2 cate doua cu gem sau crema de ciocolata la mijloc… eu le-am facut azi cu crema de mascarpone (mascarpone cu zahar pudra) si au fost…mmmmm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: