pui pe pat de legume cu sos tomat

pui cu legume si sos tomat 008

ceva simplu, rapid, asa, ca pentru duminica…

ingrediente:

o lingura de ulei de masline, o ceapa medie, 1-2 morcovi taiati rondele, 1 gogosar rosu dat prin blender (la fel se poate face si cu apa),  3-4 ciuperci, 3 catei de usturoi (am invatat de la Jamie sa nu ii mai curat, ca sa le ramana gustul mai dulce – la final in “storc” din coaja si ii zdrobesc in sos), 4 bucati de pulpe superioare de pui, 3 linguri de pasta de tomate.

(pentru cine prefera, puiul se poate cali inainte intr-o lingura de ulei, pana cand devine putin maroniu pe fiecare parte, si apoi se scoate deoparte – eu, ca de obicei incerc sa gatesc mai dietetic, asa ca nu mai calesc nimic inainte).

se pregateste patul de legume, uleiul pe fundul vasului si apoi toate legumele mentionate.

se aseaza puiul

peste pui se pun ciupercile taiate bucatele.

se pun la cuptor.

peste 10 minute se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate amestecate cu 2-3 linguri de apa.

se tin la cuptor pana cand puiul este facut (30-50 de minute, depinde de cuptor si de “calitul” puiului inainte sau nu).

se serveste cu cartofi natur sau piure.

se convinge copilul sa manace si legumele… cam fara succes…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: