placinta de pui, pentru cina

placinta cu pui (17)

este simpla si de efect… cu conditia sa faceti aluatul… de care sunt pur si simplu indragostita, il folosesc pentru desert, pentru cina… si o sa gasesc in curand o solutie sa il pun si la ciorba🙂

deci, pregatiti aluatul – cantitate dubla, pentru ca ii facem si capac – si lasati-l la frigider. in timp ce sta la frigider, pregatim umplutura. ne trebuie:

umplutura: un piept de pui (aici am folosit carne de la o gaina “facuta” ciorba radauteana), legume (eu pun cartofi, morcovi si mazare)

sos alb: 1 ceapa mica, 250 ml de lapte, 500ml de supa de pui (in care ati fiert pieptul de mai sus, sau daca aveti chiar supa in care ati fiert o gaina, si mai bine), 1/3 cup de faina (appx. 3 linguri cu varf sau 40 de grame), 25g de unt.

Punem puiul taiat marunt la fiert (cu suficienta apa ca sa ne ramana 500 de ml de supa pentru sos). Punem si legumele la fiert (dupa ce le-am taiat, evident) -morcovii  puteti sa ii puneti impreuna cu puiul, pentru ca toti nutrientii care vor ramane in supa sa ajunga apoi in placinta. Lasam legumele sa fiarba pana cand se inmoaie cartofii (appx 15 minute, dar depinde de soiul de cartof).Cand toate au fiert, scoatem puiul, strecuram supa, scurgem legumele.pregatim sosul: topim untul si calim in el ceapa.adaugam faina, si apoi incet, incet (ca sa nu faca cocoloase) punem laptele si supa. Fierbem si amestecam pana cand se ingroasa sosul (cat de gros trebuie sa fie, e o chestiune de gust – daca e ca o smantana mai subtire, placinta va fi mai zemoasa si va curge; eu il prefer ca o smantana mai groasa, astfel placinta va “sta” mai bine). cand sosul s-a ingrosat se ia de pe foc, se adauga apoi carnea (va reamintesc ca in poza e carne de la o gaina, nu piept de pui) si legumele, se amesteca bine.asezam aluatul in forma, il pre-coacem in cuptor la 180 de grade timp de 10 min (cu boabe de fasole in tava presand pe aluat, ca sa nu se umfle), il scoatem si il ungem cu albus de ou (pastrati galbenusul!) – n-am facut poza de data asta, asa ca am “furat” una de la placinta cu mere. umplem forma:intindem “capacul” cu sucitorul, il asezam pe placinta si taiem fante de ventilatie. ungem cu galbenusul (pastrat!) cu putin lapte:lasam la cuptor pana cand se rumeneste deasupra (appx. 30 de minute):

este delicioasa (of course, aluatul face mai mult de jumatate :)):

Comments
2 Responses to “placinta de pui, pentru cina”
  1. dana says:

    cu aluat foietaj nu iese?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: