banana bread

banana bread (5)

(e aia din dreapta🙂 )… ceva intre chec si paine… de fapt mai mult chec, chiar nu stiu de ce ii zice bread?… e drept ca e un chec mai dens, dar dulce, deci nu e paine.

vine in spiritul “reciclarii” – acele retete care ma ajuta sa nu arunc tot felul de lucruri care nu se mananca la timp… de exemplu, bananele… reteta asta e cu atat mai buna cu cat bananele sunt mai coapte (adica s-au maronit pana la stadiul la care nimeni nu le va mai manca).

si e simplaaaaaaa… este de trei ori mai lunga lista de ingrediente decat cele 3 indicatii de realizare…

Ingrediente uscate:

•230g  faina (1 si ¾ cup)
•150 g zahar (3/4 cup)
•1 lingurita praf de copt
•1/4 lingurita bicarbonat de sodiu•1/4 lingurita sare
•1 lingurita scortisoara
•1 lingura cacao

 

Ingrediente “ude”:

•2 oua mari, usor batute
• 113 grame unt nesarat, topit si racit
•3 banane mari appx. 450g, bine pasata – sau 2 banane + 1 mar (merge cand nu ai suficiente banane)
•1 lingurita extract de vanilie

 

Obligatoriu:

•100 g de nuci/ migdale maruntite

 

Pasii “proiectului”:

1.Se amesteca separat ingredientele uscate, separat cele “ude”, si apoi intre ele
2.Se adauga nucile
3. Se da la cuptor in forma de chec, 50-60min, 180 de grade.
Este un chec aromat, dens, usor umed. Mie imi place mai mult rece decat cald. Se poate congela pana la o saptamana (pentru decongelare se scoate la temperatura camerei si se incalzeste in cuptor dupa ce s-a decongelat).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: