paste carbonara

carbonara (18)

foarte simplu si rapid, deci fara prea multe introduceri…

Ingrediente:

  • 250g paste
  • 200ml smantana dulce pentru gatit (nu e in reteta originala, dar mie imi plac mai mult cu sosul de smantana)
  • 2 oua
  • 150-200g-sau cat va place cascaval  ras sau parmesan (in original reteta cere parmesan)
  • bacon
  • usturoi (1-2 catei) – optional
  • parmesan la servire

hai sa vedem daca se poate ceva mai simplu:

1. Se fierb pastele al dente.

2. Se prajeste usor bacon-ul cu usturoiul.

3. Se amesteca smantana, cu ouale si cu cascavalul ras

4. Se scurg pastele

5. Se amesteca bacon-ul + sosul de smantana cu pastele fierbinti. E important sa fie pastele foarte fierbinti, pentru ca oul din sos e crud si pentru a fi safe ar trebui sa stea 15 secunde la 60C. De aceea eu amestec imediat ce iau pastele de pe foc (doar scurg pastele de apa, nu le mai spal cu apa rece).

6. se presara cu parmesan si se serveste imediat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: