prajitura ingerilor (angel food cake)

angel food (20)

Se numeste asa pentru ca este alba, pufoasa-pufoasa… si cica mai dietetica (pentru ca nu are grasimi sau galbenus de ou, dar eu zic ca la cat zahar are, nu m-as baza pe cat de dietetica e)… Foloseste 12 albusuri asa pentru mine este foarte buna, fiindca adun foarte multe albusuri in congelator, de la copt diverse (gogosi, covrigi, rulouri etc.). Si cum vine Pastele si poate faceti cozonac, m-am gandit sa postez aceasta reteta ca sa va dau idee ce sa faceti cu albusurile ramase.

Ingrediente:

•12 albusuri
•125 g faina +125 g zahar pudra – cernute impreuna, de 2 ori chiar
•150 g zahar tos
•1 lingura zeama de lamaie
•½ lingurita sare
•Esente de vanilie si migdale
1.Se bat albusurile pana se formeaza o spuma (deci nu de tot, ci pana cand se leaga putin)
2.Se adauga lamaia si sarea si se bat pana cand se formeaza varfuri moi
3.Se adauga cele 150g de zahartos cate o lingura, si se bat impreuna pana se topeste zaharul.
4.Se opreste mixerul si cu o spatula de inglobeaza cu grija faina cu zaharul pudra. Cu grija, adica fara sa o dezumflam prea tare.
5.Se pun intr-un vas neuns, (un vas cu coloana pe mijloc, ca in fotografie). Vasul se lasa neuns pentru ca bezeaua sa creasca, agatandu-se de margini, dar si pentru a nu “cadea” la pasul 7.
6.Se dau la cuptor 40-45 min, la 180 pana trece testul scobitorii
7.Se rastoarna imediat cu fata in jos, pe “gatul” unei sticle si se lasa sa se raceasca 1-1,5 h. Aici am uitat sa fac poza, dar am luat una de pe net ca sa explic mai bine.8. Dupa aceea se scoate din vas (atentie ca trebuie desprinsa cu un cutit, pentru ca e lipita pe toate partile) si se rastoarna pe platou.9. Se serveste cu sos de fructe sau de ciocolata, sau se imbraca in glazura. Sosul de visine eu l-am fact din 1 borcan de compot de visine de 600 de ml (300-400 g fruct).  Se separa visinele se suc; sucul se pune pe foc cu o cana de zahar (sau dupa gust), niste lichior (doar daca vreti) si 3 linguri de amidon. Se amesteca pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se pun inapoi fructele in sos.
sursa: joyofbaking.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: