negresa cu cocos

negresa cu cocos si nuci (15)

o negresa adevarata, super-ciocolatoasa (normal, doar are tone de ciocolata adevarata in ea), un gust de delicatesa frantuzeasca, acelasi gust si consistenta si dupa 4-5 zile… ce mai vrem mai mult?

Ingrediente:

Pentru negresa:

•6 oua
•240 g unt
•320 g ciocolata amaruie
•200 g faina
•320 g zahar
•1 pliculet praf copt
Pentru umplutura de cocos:
•appx. 400g lapte condensat indulcit (cand nu gaseam lapte condensat, am facut-o si cu lapte normal indulcit, dar nu stiu exact cantitatea)
•80 g nuca de cocos + 80 g nuca maruntita

1. La baine-marine, topim ciocolata cu untul.

2. Cand s-a topit luam de pe foc, adaugam tot zaharul si amestecam bine (zaharul nu se va topi de tot, dar nu e nici o tragedie). Daca vi se intampla se se separe compizitia, sa se ridice grasimea de la unt, nu va speriati, bagati 1 minut mixerul in ea si se omogenizeaza.

3. Cand compozitia s-a mai racit dar este inca calduta adaugam ouale, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare.

4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, putin cate putin.

5. Amestecam nuca de cocos cu nuca macinata. Adaugam laptele condensat si amestecam pana se omogenizeaza.

6. Intr-o tava de 30/20 turnam compozitia de negresa. Nu uitati sa puneti hartie de copt. Cu o lingurita, punem din loc in loc umplutura de cocos.

7. Cu ajutorul unui cutit cu varful mai lat, amestecam cele 2 compozitii, dar nu extrem de vartos, astfel incat sa se omogenizeze de tot, ci doar cat sa mai intindem putin umplutura de cocos.

8. 180 grade, 45 minute pana cand scobitoarea iese aproximativ curata.

si minunatia:

sursa: Laura Adamache

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: