somon in crusta

somon in crusta (8)

… a la Jamie, bine inteles! Inca una din retetele lui simple si super gustoase, de data asta din cartea Ministry of Food. Mici modificari la ingrediente, adaptat la ce aveam in frigider.

Ingrediente:

Aluat de foietaj

Un file de somon

Masline (sau pasta de masline)

Rosii (cherry)

Mozarella (cascaval)

Busuioc (uscat sau proaspat)

Sare, piper

Ulei de masline

1.Se decongeleaza aluatul
2.Se freaca file-ul pe partea cu pielea cu ulei de masline, sare, piper si apoi se aseaza cu pielea in jos pe aluat
3.Apoi, in ordine: masline, busuioc, sare, piper, ulei de masline, rosii feliate (sau cherry taiate pe jumatate), felii de cascaval/ mozarella
4.Impachetam aluatul (adica aducem marginile deasupra).
5.La cuptor,  200 de grade, 30 de minute. Dupa primele 20 de minute se scoate si se unge aluatul cu ou batut, si se mai da la cuptor pana cand se rumeneste (appx. 10 min).
Comments
2 Responses to “somon in crusta”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] cumparata de mine – am facut o multime de retete din ea. Am facut somonul in crusta, postat aici, si puiul la cuptor, postat aici, orezul pufos il fac tot ca in acesta carte… e drept ca este […]



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: