cheesecake brownie, sau un fel de negresa cu crema de branza

brownie (63)

De foarte mult timp asteptam sa fac 2 retete de brownies de la David Lebovitz: una cu crema de branza si una cu caramel/ dulce de leche. De Paste, anul asta le-am facut pe amandoua. O postez aici pe prima, cea cu crema de branza si urmeaza si cea cu caramel.

Ingrediente brownie:

85g unt
115g ciocolata amara, rupta in bucati
130g zahar
2 oua mari, la temperatura camerei
70g faina
1 lingura cacao de buna calitate
un praf de sare
o lingurita esenta de vanilie
80g ciocolata amara maruntita (in loc de chocolate chips)

Ingrediente crema de branza:

200g crema de branza, la temperatura camerei
1 galbenus mare
75g zahar (5 linguri)
vanilie

1. Topim untul si ciocolata la foc foarte mic (eu prefer la abur, adica pun vasul desupra unei oale in care apa fierbe).

2. Dam vasul deoparte si adaugam zaharul si, cand s-a racit putin, ouale si mixam bine. Apoi se adauga pe rand pudra de cacao, faina, sarea, esenta de vanilie, bucatelele de ciocolata si se amesteca bine dupa fiecare.

3. Separat se pregateste crema de branza, amestecand foarte bine ingredientele. Branza trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu mixerul pana cand devine cremoasa, apoi se adauga restul ingredientelor. Atentie, gustati crema la final, e posibil sa considerati ca mai are nevoie de zahar sau de vanilie (eu data viitoare voi incerca cu 150 de grame de branza in loc de 200).

4. Folositi o tava de 20/20 (asadar mai mica, nu tava de la aragaz sau tava dreptunghiulara pentru prajituri) – eu am un vas de ceramica. O tapetam cu folie de aluminiu (asta am invatat tot de la David Lebovitz si mi se pare o idee foarte buna) – 2 bucati asezate “in cruce” cu marginile rasfrante pe marginea vasului. Turnam in tava aluatul de brownie.

5. Peste brownie, cu o lingura adaugam din loc in loc crema de branza, apoi amestecam cele 2 straturi cu varful unui cutit. Nu amestecam foarte mult, pentru ca nu vrem sa omogenizam cele 2 starturi, vrem ca ele sa ramana independente dar intercalate.

6. Coacem la 180 de grade, 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit, scoatem prajitura din tava, curatam folia de aluminiu si taiem 16 cubulete. Se pastreaza in cutie cu capac, sau pot fi si congelate.

Sursa: David Lebovitz

Comments
2 Responses to “cheesecake brownie, sau un fel de negresa cu crema de branza”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] si tehnica sunt aceleasi ca cele de la cheesecake brownies (asa ca voi copia de acolo pasii retetei), dar atentie – cantitatile […]



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: