dulce de leche brownie sau un fel de negresa cu caramel

brownie (60)

si am ajuns si la cea de-a doua reteta de brownie a lui David Lebovitz, brownie cu un caramel special si anume dulce de leche.

Desi nu este un dulce de leche “original” (acela este din lapte de capra), acesta se prepara dintr-o cutie de lapte condensat, turnata intr-un vas de jena si acoperit cu folie de aluminiu, pus la randul lui intr-un vas mai mare cu apa si lasat la cuptor la foc mare timp de 1h si jumatate (inspiratie tot de la David Lebovitz), dupa care se lasa sa se raceasca si se spumeaza cu mixerul.

Ingredientele si tehnica sunt aceleasi ca cele de la cheesecake brownies (asa ca voi copia de acolo pasii retetei), dar atentie – cantitatile difera!

Ingrediente dulce de leche brownie:

115g unt
170g ciocolata amara
25g cacao de buna calitate
3 oua mari
200g zahar
1 lingurita vanilie
140g faina

o cutie de 397g lapte condensat, transformata in dulce de leche dupa procedeul descris mai sus.

1. Topim untul si ciocolata la foc foarte mic (eu prefer la abur, adica pun vasul desupra unei oale in care apa fierbe).

2. Dam vasul deoparte si adaugam zaharul si, cand s-a racit putin, ouale si mixam bine. Apoi se adauga pe rand pudra de cacao, faina,  esenta de vanilie si se amesteca bine dupa fiecare.

3. Folositi o tava de 20/20 (asadar mai mica, nu tava de la aragaz sau tava dreptunghiulara pentru prajituri) – eu am un vas de ceramica. O tapetam cu folie de aluminiu (asta am invatat tot de la David Lebovitz si mi se pare o idee foarte buna) – 2 bucati asezate “in cruce” cu marginile rasfrante pe marginea vasului. Turnam in tava aluatul de brownie.

4. Peste brownie, cu o lingura adaugam din loc in loc dulce de leche, apoi amestecam cele 2 straturi cu varful unui cutit. Nu amestecam foarte mult, pentru ca nu vrem sa omogenizam cele 2 straturi, vrem ca ele sa ramana independente dar intercalate.
5. se coace la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Dupa ce prajitura s-a racit se scoate din tava si din folia de aluminiu si se taie 16 cubulete.
Comments
2 Responses to “dulce de leche brownie sau un fel de negresa cu caramel”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] De foarte mult timp asteptam sa fac 2 retete de brownies de la David Lebovitz: una cu crema de branza si una cu caramel/ dulce de leche. De Paste, anul asta le-am facut pe amandoua. O postez aici pe prima, cea cu crema de branza si urmeaza si cea cu caramel. […]

  2. […] dulce de leche brownie […]



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: