paella mixta, a la Jamie

paella mixta Jamie (14)

For English recipe, scroll to the bottom of the page

Cred ca Ministry of Food s-a dovedit a fi cea mai utila carte a lui Jamie cumparata de mine – am facut o multime de retete din ea. Am facut somonul in crusta, postat aici, si puiul la cuptor, postat aici, orezul pufos il fac tot ca in acesta carte… e drept ca este o carte menita pentru incepatori dar e plina de idei inspirationale, usor nu doar de realizat dar si de adaptat. Stiu ca s-a tradus si editat recent si inRomania, o recomand cu caldura.

Si asa m-am incumetat prima data in viata sa fac paella. Mixta. Cu fructe de mare, pui, carnati si bacon. Ca mai jos.

Ingrediente (cu aproximatie):

40og fructe de mare (am folosit creveti si scoici, congelate)

6 bucati pulpa superioara pui

4-5 felii de bacon

1 carnat picant (chorizo foloseste Jamie)

o legatura de patrunjel

1 ceapa si 2 catei de usturoi

1/2 lingurita sofran (din cel macinat pentru culoare am folosit eu, “not the real thing”)

400 g orez cu bobul mare

1,5  l supa de pui (daca nu exista altfel, se poate pune si un cub, fir-ar…)

un pumn de mazare congelata

1/2 lamaie

ulei de masline

sare

1. se pregatesc puiul, carnatul si baconul, taindu-se in bucatele (aceasta mare combinatie nu a fost chiar pe gustul meu, eu pastrand in reteta doar carnatul dupa prima incercare – dar important este sa fie un carnat bun, care sa imi placa). Deasemenea se toaca marunt frunzele de patrunjel.

2. cele de mai sus se calesc in 2-3 linguri de ulei de masline pana cand se rumeneste putin puiul.

3. se adauga ceapa maruntita si usturoiul strivit

4. dupa 5 minute se adauga orezul si sofranul si se amesteca bine. se asezoneaza cu sare si piper

5. se toarna supa de pui (reprezinta cam de 3x volumul orezului) si se fierbe acoperit pana cand orezul e aproape facut.

6. cu 5-10 minute inainte de a fi gata orezul de adauga fructele de mare, mazarea (asa congelate cu sunt – poza de mai jos e dintr-o alta serie) si se stoarce deasupra 1/2 de lamaie.

si cu asta… basta!

English recipe:

Ingredients (approximate):

40og seafood (I used shrimp and scallops, frozen)

6 pieces chicken thighs

4-5 slices of bacon

A spicy sausage (chorizo)

a bunch of parsley leaves

1 onion and 2 cloves of garlic

1/2 teaspoon saffron

400 g paella rice

1.5 liters chicken stock

a handful of frozen peas

1/2 lemon

olive oil

salt

1. Prepare the chicken, sausage and bacon, by cutting in smal pieces  (this combo was not quite my taste, I just used sausage in the recipe now). Also finely chop parsley leaves.

2. The above is tempered in 2-3 tablespoons of olive oil until chicken is browned.

3. Add chopped onion and crushed garlic

4. After 5 minutes add the rice and saffron and give it a nice stir. season with salt and pepper

5. Pour chicken stock (about 3x volume is rice) and cook covered until rice is almost done.

6. 5-10 minutes before rice is ready add seafood, peas  and squeeze the juice of half of lemon.

and that’s that!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: